KAUSI 2024

lentotilauksia otetaan vastaan 10.1.2024 alkaen

Arctic Air

Arctic Air toimii Lapin alueella tarjoten lentokuljetuksia kesäisin pääsääntöisesti Sevettijärveltä.

Meiltä löytyy kattava valikoima erämaakohteita Suomen Lapissa. Tarjoamme parhaat vaihtoehdot matkasuunnitelmiin, lomamatkoihin, työ- ja liikematkoihin ym.

Valikoimastamme löytyy useita vaihtoehtoja kalastuksen, metsästyksen ja muuten vain luonnosta nauttimisen suhteen. Ammattitaitoinen henkilökuntamme neuvoo ja jakaa tietoa eri vaihtoehdoista.

Kenen kanssa sinä ottaisit irtioton arjesta ja lähtisit esimerkiksi Vätsärin erämaahan.

Kalastustarina vuodelta 2022

PALVELUMME

Mikäli etsit lentokuljetusten lisäksi risteilyä järvilapissa, kelkka-, husky- tai porosafaria, olet tullut oikeaan paikkaan.

Meiltä saat kaiken tarvitsemasi, anna meidän suunnitella unelmiesi loma.

Lisätietoa saat klikkaamalla "palvelumme" alla olevista linkeistä tai lähettämällä sähköpostia arcticair.finland@gmail.com.

Me autamme sinua seuraavan perheloman tai eksoottisen viikonloppuloman suunnittelussa.

Vai haluatteko toteuttaa ikimuistoiset HÄÄT Vätsärin erämaassa?


LENTOKULJETUKSET
Lentokuljetuksella matka erämaakohteeseen taittuu lastauksesta lentoon ja purkuun noin tunnissa. Vaeltamalla tiettyyn kohteeseen aikaa kuluu suuntaansa 1-3 päivää.

Lue lisää

KANOOTTIRETKET
Lapissa on runsaasti melontaan sopivia vesiä, joihin kanootit voidaan kuljettaa. Voit valita melontaretkesi reitiksi rauhallisia ja suojaisia järvireittejä tai testata taitosi valkeina kuohuvissa Näätämön koskissa. Ehkä haluat vain nauttia koskemattoman luonnon rauhasta Vaijoen vuolteissa. Voit valita reittisi kauniiden maisemien, kalastusmahdollisuuksien tai reitin haastavuuden perusteella. Jokaiselle löytyy haaveet toteuttavia vaihtoehtoja. Lentokuljetus lisää vapautta reittisuunnitelman laatimiseen.

Lue lisää

ERÄMAAT
Pohjoisen Lapin erämaa-alueilla voi vaeltaa päiväkausia omia polkuja törmäämättä muihin kulkijoihin. Siellä voi nauttia erämaan hiljaisuudesta ja luonnosta.

Lue lisää

RAUTU
Nieriä, paremmin tunnettu rautuna, kuuluu luontaiseen kalastoomme joka on asettunut järviimme ja jokiimme viimeisen jääkauden jälkeen. Se on hoikka sulavalinjainen kala, joka on helppo erottaa muista lohikaloista vaaleiden pilkkujen ja vatsaevien valkoisen etureunan perusteella. Nieriästä on olemassa erilaisia muotoja, joiden elin- ja kutupaikat, rakennepiirteet ja kasvunopeus vaihtelevat.

HARJUS
Harjus on saanut nimensä suuresta ja värikkäästä selkäevästään, jota heristämällä se häätää tunkeilevat lajitoverit pois reviiriltään. Mitä isompi evä on, sitä paremmin varoitus menee perille. Selkäevän lisäksi harjuksen paras tuntomerkki ovat hopeanhohtoiset kyljet, joissa on usein ruskehtavia täpliä. Isommilla harjuksilla täplät aikaansaavat kyljen pitkittäisjuovaisen vaikutelman.

Lue lisää
Varaa lento
Kiitos varauksestasi! Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.
Kauden 2024 lennot saatavilla 10.1.24 alkaen

Kesän lentotoiminta alkaa jäiden sulattua kesäkuun alkupuolella. Lentokyselyt ja tilauksen otetaan vastaan sähköpostitse. Maanantai on lakisääteinen viikkovapaa, jolloin lentoja ei ole saatavilla. arcticair.finland@gmail.com

Peruutusehdot

Tervetuloa lennolle - Jouni Aslak

TURVAMÄÄRÄYKSET

Ilmailuviranomainen on tuonut määräyksiä kuljetettaessa vaarallisia aineita lentokoneessa. Arctic AirService Oy kuljettaa vaarallisia aineita Liikenteen turvallisuusviraston, Traficom erikseen myöntämällä vaarallisten aineiden kuljetusluvalla ja siihen liittyvällä erikoisluvalla Suomen alueella.


Lupa käsittää toiminnan Suomen Lapin erämaa-alueilla matkustajien tai lentöjän omaan käyttöön tarkoitettujen retkituotteiden ja selviytymisvälineiden kuljetuksen. Lupa sisältää myös oikeuden kuljettaa vastaavia tuotteita rahtina erämaassa olevalle tai oleville henkilöille.


Yritys ei kuljeta kokonaan ilmakuljetuksessa kiellettyjä aineita ja estää toimenpiteillään matkustajia kuljettamasta näitä aineita epähuomiossa.


Lue määräykset kokonaisuudessaan tästä LINKISTÄ (pdf)


Pakkaa oikein


Koneen alapuolella olevan rahtitilan (CargoBox) aukon leveys on 60 cm ja korkeus 30 cm.
Kolmannen penkkirivin leveys on 80 cm, korkeus 75 cm ja pituus 90 cm.


Palavat nesteet, ammukset jne. määrät ja pakkaaminen on kerrottu Turvamääräykset sivuilla. Linkki yläpuolella.


Konetta pakatessa useammat pienemmissä kasseissa olevat tavarat ja vajaat / tyhjät rinkat ovat helpompi pakata koneeseen, sillä leiripaikan tekeminen yleensä onnistuu muutaman kymmenen metrin päähän rantautumis paikasta.


Retkipatjat, makuupussit ja muu kevyt tilaa vievä tavara erikseen, koska koneessa niille on oma sijoituspaikka pakatessa konetta.


Kaikki tavarat ja henkilöt punnitaan ennen lastauksen aloittamista, koska niistä tehdään vaadittavat asiakirjat.

Yhteystiedot

Ole hyvä, ja soita tai tule käymään. Meille voi lähettää sähköpostia ympäri vuorokauden, vastaamme seuraavan arkipäivän kuluessa. Yhteystiedot löytyvät sivuston alaosasta.

Voit myös lähettää meille terveisiä lomakkeella.

Kiitos!

© 2024 Arctic AirService Oy
Produced by VJP Developers Oy